Ne propustite
posebne ponude, novitete
i promotivne kupone!

Prijavite se na naš bilten i dobivajte ga istovremeno
Popust od 5% na prvu narudžbu.

Popust vrijedi za kupnju svih proizvoda iz redovne ponude.
Ne odnosi se na proizvode u posebnim ponudama i paketima.

Ispunite obrazac za preuzimanje besplatne e-knjigePridobite 5% POPUSTA ob naslednjem nakupu.
Prijavite se na e-novice in ob zaključku nakupa pridobite 5% popust ob naslednjem nakupu.

Želim se prijaviti   Ne želim se prijaviti

Za povrnitev zdravja je potrebno procese v telesu pripeljati nazaj v naravno ravnotežje.

Biološka medicina je holistički oblik medicine koji se tisućljećima koristi i razvija od strane mnoštva veleumova iz područja medicine, znanosti i filozofije, a danas je dobro znanstveno podržana.

 


Potječe iz Švicarske i Njemačke, gdje se također provodi na najvišoj razini profesionalnosti. To je pristup s naprednim razumijevanjem zdravlja i liječenja koji stimulira, uravnotežuje i obnavlja regulatorne mehanizme u tijelu, a na taj način vraća zdravlje.
 

Jedan od pionira današnjeg oblika biološke medicine u Europi zasigurno je prof. dr. Thomas Rau, dugogodišnji profesionalni direktor najveće europske holističke klinike Paracelsus u Švicarskoj i dekan Švicarske akademije za biološku medicinu.


 

Trije stebri biološke medicine

Prema prof. dr. Rau-u, biološka medicina obuhvaća tri osnovna područja koja dijeli na tri stupa.


 
1. DETOKS
2. CRIJEVA I IMUNOLOŠKI SUSTAV
3. REGENERACIJA
 
1. DETOKS ili detoksikacija tijela

Preopterećenost tijela teškim metalima nije opsjednutost alternativama, već tužnom stvarnošću života u modernome svijetu. Na svakome smo koraku izloženi raznim toksinima i teškim metalima, mnogi od nas čak i duže vrijeme zbog bavljenja svojom profesijom. Kao da to nije dovoljno, visokom postotku kavkaske rase nedostaju enzimi za automatsku detoksikaciju, što jednostavno znači da će se toksini u tijelu akumulirati sve dok tijelo to može podnijeti.

Bez obzira na izvor i uzrok nakupljanja toksina, oni uzrokuju kroničnu upalu i suzbijaju funkcioniranje imunološkoga sustava, što dovodi do ozbiljnih zdravstvenih problema. Stoga biološka medicina uvijek prvo provjerava opterećenje toksinima u laboratoriju i predviđa odgovarajući način za rasterećenje tijela.
2. Crijeva i imunološki sustav

Proglašavanje regulatornih procesa u tijelu najčešće započinje zbog poremećene ravnoteže tzv. crijevne disbioze. Zdrav i uravnotežen crijevni mikrobiom nije samo osnovni preduvjet za skladno funkcioniranje imunološkoga sustava, već je i presudan za sveobuhvatan i učinkovit proces detoksikacije. Zdrav i uravnotežen mikrobiom štiti crijevnu sluznicu u kojoj se nalazi enterični živčani sustav, centar za proizvodnju hormona, prijenosnika živaca i T-limfocita.

Kada je crijevni mikrobiom neuravnotežen, posljedično se razrjeđuje i oštećuje crijevnu sluznicu, endotoksini prelaze u krvotok u tijelu, što u različitim točkama u tijelu dovodi do mnogih upala niskoga stupnja. Takve upale, međutim, predstavljaju početak razvoja mnogih kroničnih bolesti. Uravnoteženje crijevnog mikrobioma, regeneracija crijevne sluznice i modulacija imunološkoga sustava ključni su elementi za obnavljanje regulatornih procesa u tijelu.
3. Regeneracija stanica

Kada se tijelo rastereti i uspostavi normalno funkcioniranje regulatornih mehanizama, potrebno je voditi brigu o regeneraciji i općenitom jačanju tijela. Tijelo se neprestano obnavlja, a svaka se stanica u tijelu mijenja u prosjeku svakih sedam godina. Također se obnavlja svaki organ. Jetra se obnavlja u roku od pola godine, gušterači je potrebno da se obnovi dvije do tri godine, dok srcu trebaju dvije godine. Kako će se stanice obnoviti, ovisi o nama samima – ako u životu ništa ne promijenimo, jedemo isto kao prije i zanemarimo kretanje, nove stanice ne mogu biti bolje od starih. S druge strane, ako stanice opskrbljujemo pravim hranjivim tvarima, one se ne samo brže obnavljaju, već i puno bolje. Ispravnim pristupom i potporom mogu se obnoviti organi i spasiti mnoge operacije. Potrebno je samo vrijeme, dosljednost i ustrajnost.
Više o biološkoj medicini i prof. dr. Rau-u možete vidjeti ovdje:

prof. dr. Rau - intervju     prof. dr. Rau - predavanje
Copyright Eubioma © 2020   |   Pravno obvestilo   |   Uporaba piškotkov
Produkcija: MMStudio